İGİAD Salı Seminerleri: Bilanço ve Bütçeleme

27 Ekim 2009
İGİAD Eğitim ve Araştırma komisyonu tarafından 12 Ekim ve 27 Ekim 2009 tarihlerinde düzenlenen Salı Seminerleri kapsamında "Yöneticiler için Bilanço Okuma ve Temel Analiz" ve "İşletmelerde Bütçeleme" konulu seminerler büyük ilgi gördü. Fatih Üniversitesi İİBF öğretim görevlisi Yard. Doç. Dr. Ali Coşkun’un yönetiminde bir dizi şeklinde gerçekleştirilen seminerlerimize İGİAD üyesi iş adamları ve yöneticiler katıldı.

12 Ekim tarihinde düzenlenen "Yöneticiler için Bilanço Okuma ve Temel Analiz" konulu seminerde Temel Mali Tablolar, bilanço, gelir tablosu, ek mali tablolar, nakit akım tablosu, temel mali analiz yöntemleri, karşılaştırmalı tablolar analizi (yatay analiz), yüzde yöntemi (dikey analiz), eğilim (trend) analizi yöntemi, oran (rasyo) analizi yöntemi gibi temel konular ele alındı.


27 Ekim tarihinde düzenlediğimiz seminerde ise "İşletmelerde Bütçeleme" konusu işlendi. Finansal bilgi sisteminde işletme bütçelerinin yeri, temel maliyet kavramları ve işletme bütçelerindeki yeri, işletme bütçelerinin amaçları, işletme bütçelerinin yarar ve sakıncaları, işletme bütçelerinin hazırlanması, satış bütçesi, satın alma bütçesi, üretim bütçesi, ilk madde ve malzeme sarf bütçesi, ilk madde ve malzeme satın alma miktar ve tutar bütçesi, direkt işçilik bütçesi, genel üretim giderleri bütçesi, faaliyet giderleri bütçesi, proforma bilanço ve gelir tablosu konularının işlendiği seminer örnek çözümü ve soru-cevap şeklinde devam etti.


KONU