[:tr]2015 GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU[:]

15 Mart 2016
[:tr]

İGİAD İş Geliştirme Komisyonu tarafından yapılan çalışma ile her yıl bir işadamına “Yılın Girişimcisi” ödülü verilmekte. Bu ödül, iş hayatında ahlaki ilkelere dikkat eden, iş görenlerine karşı adaletli duruşunu koruyan örnek şahsiyetleri toplumda yaygınlaştırma amacını taşıyan firma sahiplerine bu yıl 12. kez verilmekte. Bu yıl ayrıca ilk defa bir genç girişimciye de ödül takdim yapılmakta.

“İGİAD Yılın Girişimcisi Ödülü” bu yıl, KARMOD Prefabrik Yapı Teknolojileri CEO’su Mehmet Çankaya’ya verildi. Bu yıl ilk defa verilen “Yılın Genç Girişimcisi” ödülünü ise Tuğçe Döviz adına Mustafa Kaplan aldı.

KARMOD Prefabrik Yapı Teknolojileri  CEO’su Mehmet Çankaya, yaptığı konuşmada şirketinin Manchester United takımının işlerinden 3. Havaalanı projelerine kadar birçok alanda faaliyet gösterdiğini belirtti. Şirketin iş ahlakı ilkelerini önde tutarak ticari hayatına devam ettiğini ve büyümesinin finansmanını kendi sermayesiyle sağlayarak herhangi bir dış kaynak kullanımı yapmadıkları için krizleri de kolay atlattıklarını ifade etti. Çankaya konuşmasında bugüne kadar konvansiyonel bankalar ya da katılım bankalarından finansman sağlamadıklarını ifade ederek, "Allah'a şükür bugüne kadar her işimizi öz sermaye ile yaptık. Ne klasik bankaların ne de katılım bankalarının tek bir kuruş kredisini almadık. Allah da bize yardım etti, bugün 90 ülkeye ihracat yapar konuma geldik" dedi.

Yılın genç girişimcisi ödülünün sahibi Mustafa Kaplan ise ailesinden devraldığı girişimcilik kültürünü kurduğu yeni girişimlerle zenginleştirerek İGİAD’ın misyonuna yakışır şekilde ahlaklı çalışmayı önceleyen bir girişimci olmayı hedeflediğini ifade etti.

[:]