2012 Yılının İkinci Yarısında Sektör Kurulu Toplantıları Tamamlandı

13 Aralık 2012
İGİAD, İş Geliştirme Komisyonu bünyesinde teşekkül olunan sektör kurulları çalışmalarına devam ediyor. 2012 yılının ikinci yarısının değerlendirildiği sektör kurulu toplantıları tamamlandı.

Sektör kurulu toplantılarında, İGİAD üyeleri arasındaki iktisadi ilişkiler artırılmak istendiği gibi, aynı sektörde ticaret yapan üyelerin birbirleriyle bilgi ve tecrübe paylaşımı da gerçekleşiyor.

Makine-İnşaat-Hırdavat sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz 14 Kasım 2012 tarihinde Merhaba Pastanesi Başakşehir şubesinde kahvaltılı bir toplantıda buluştular. Toplantıda, 2012 yılının ilk çeyreğindeki değerlendirmeler ve 2012 yılının ikinci çeyreğinde sektörde meydana gelen gelişmeler ve sektöre ilişkin gelecek beklentileri ele alındı. Sektör başkanı Volkan Koçpınar Bey’in hazır bulunduğu toplantıda, inşaat sektörü için önemli değerlendirmeler yapıldı, paylaşımlar sağlandı.
Önümüzdeki beş yıl içinde, büyümeyi tetikleyen unsurlar göz önüne alındığında, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde inşaat sektörü ve buna bağlı olarak inşaat ve yapı sektörleri gelişme göstermesi bekleniyor. Geçmiş yıllara nazaran inşaat sektöründe %2-3 oranında daralma olduğu bununla beraber kamu sektöründe bir büyümenin olduğu öngörülüyor. Konut satışlarında sıkıntılar ortaya çıktığı tespit edilmiştir. Ciroların geçen yıl ile aynı olmasına rağmen kârlılıkların düşmesi söz konusudur. Lakin bununla beraber kentsel dönüşüm projeleri, yenilenebilir enerji alanındaki alt yapı çalışmaları gibi bazı temel faktörlerden dolayı başta konut inşaatlarında olmak üzere, konut dışı ve altyapı inşaatlarındaki büyümeyi de destekliyor.
Makine ve hırdavat sektöründe ise özellikle önümüzdeki yıllarda ihracat tabanlı bir büyüme beklentisi olduğu söylendi. Yapılan sektör kurulu toplantısında öne çıkan başlıklar içinde, sektörün özellikle kalifiye eleman sıkıntısı yaşadığı dile getirildi. Çek yasası ile birlikte ödemelerin aksatılması sektör için tehlike arz etmekte olduğu ön plana çıktı.

Tekstil Sektör Kurulu, 24 Kasım 2012 tarihinde Sinan